Lakossági klíma készülékek

880x300-Domestic2

A klíma készülékek a lakossági felhasználók körében egyre népszerűbbek, szinte minden háztartásban fellelhetőek valamilyen típusban. Utóbbi természetesen nagyban függ a fogyasztói igényektől, valamint az anyagi kereteinktől. Szerencsére amennyire nagy a kínálat a típusok területén belül, legalább olyan széles az árválaszték is, így ma mindenki megtalálhatja a száméra leginkább megfelelő lakossági klíma készüléket.

Amit a lakossági klíma készülékekről tudni érdemes:

A lakossági klíma készülékek egy kül- és egy beltéri egységből állnak, mely rendszerre ma már inkább a split klíma kifejezést használjuk. A több beltéri- és egy kültéri egységgel ellátott rendszereket pedig multi split névvel illetjük, ahol az egy időben történő hűtési igényeket egy nagyobb teljesítményű kültéri egység biztosítja.

Milyen lakossági klíma készülékeket biztosítunk a vevőinknek?

  • oldalfali klímák
  • mennyezeti klímák
  • padlón álló klímák
  • split klímák
  • multi split klímák
  • inverteres klímák

Amit az egyes lakossági klíma készülékekről tudni érdemes:

  • Oldalfali klímák: Az oldalfali klímák segítségével hosszútávon tudjuk biztosítani a kívánt hőmérsékletet a lakásban, legyen az hideg vagy meleg. Két – egy kültéri és egy beltéri- egységből állhat a klíma szerkezete. A kültéri egységek tartalmazzák a zajt keltő elemeket is, így a lakásban nem kell hallgatni a búgó zajokat, mely sokak számára nem biztosítja a komfortérzetet. A beltéri egységekkel tudjuk biztosítani a megfelelő irányzatot a lakása stílusához.
  • Mennyezeti klímák: A mennyezetre szerelt készülékek nagy előnye, ha olyan üzletekről vagy éttermekről, irodákról légkondicionálásáról beszélünk, ahol sem megfelelő falfelület, sem elegendő mélységű álmennyezet nem áll rendelkezésre, hogy a falra szerelhető légkondicionálót alkalmazzuk. Olyan típusú mennyezeti klímákat azonban nyugodtan lehet választani, melyek 3,5 m magas helyiségbe telepíthetők anélkül, hogy a légkondicionálás hatékonysága csökkenne.
  • Padlón álló klímák: Számos előnnyel rendelkezik a szerkezet, de a legfontosabb, hogy légáramlás automatikusan kapcsolható a felső és alsó kifúvás között. Ezzel a szerkezet tudja biztosítani az optimalizált levegő elosztást mind hűtő, mind fűtő üzemmódban. A szerkezet másik előnye, hogy egy nagyon hatékony ám diszkrét módszerről beszélünk.