Ipari klíma készülékek

880x300-future-of-air-conditioning
Az ipari klíma készülékek, hűtőberendezések működésére még inkább befolyással bírnak a kültéri egységeket ért környezeti hatások. Ha csak a hőmérsékletet vesszük alapul, már elmondható, hogy a ma már megszokott 40 fok feletti hőmérséklet és az extrém hideg nagymértékben lecsökkenti az ipari klíma készülékek hatásfokát. A lecsökkent hatásfok és az instabillá váló működés pedig minden gyártóüzem rémálma, hiszen ezek mind-mind befolyással bírnak a gyártási folyamatokra, normaszámokra és a minőségre.

Épp ezért fontos, hogy az ipari klíma készülékek vásárlása előtt precízen mérjük fel az igényeket.

A Zemplén Klíma Kft., mint a hazai ipari fogyasztók egyik piacvezető kiszolgálója, minden esetben biztosítja az igény- és helyszíni felmérést, valamint szükség szerint az ipari klíma rendszer tervezést.

Milyen ipari klíma készülékeket ajánlunk megrendelőinknek?

Split berendezéseink közül elsősorban a VRV és VRF típusú ipari klíma készülékeket ajánljuk vásárlóinknak.

Amit a VRV és VRF split klímákról tudni érdemes:

A mutli split klímákhoz hasonlóan itt is több beltéri egységet kapunk, azonban a maximális és mindig egyenletes teljesítmény érdekében nem egy, hanem több kültéri egység kerül kialakítása. Párhuzamos összeköttetésének köszönhetően pedig akár több száz beltéri egység is összeköthető, így egyenletesen biztosítható a nagyobb légterű gyártócsarnok és üzem hűtése is.
Jó tudni: a fentiekben már említett kültéri egység környezeti befolyásolhatóságának kivédésére az ipari klíma készülékeket érdemes egy előhűtő berendezéssel is kiegészíteni.

Utóbbira talán az egyik legjobb megoldás a nagynyomású evaporatív párásó egység alkalmazása, mely a kültéri egység beszívó oldalának a hűtésére szolgál. Ezt a készülék a párásított vízszemcsékkel oldja meg.

Azonban eltérő nagyfelhasználó igények miatt cégünk az ipari klíma készülékek esetében az egyedi megoldások híve.

Helyszíni felmérését és ajánlat kérésér keresse fel munkatársainkat!